Life Coaching

De eerste stap om tot verandering en groei te komen is verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven.

 
6938 - Giantific - Print - Jomare - Joke Verhoef - 11-01-2017.jpg
De coaching van Jomare is een mijlpaal in mijn leven geweest. Ze is the real deal: intelligent, loepzuiver, ethisch, uitdagend, haarscherp, zacht waar je het verdient, streng waar je éven moet doorzetten, warm, liefdevol en een positieve realist.
— Astrid Peters | Ondernemer

Personal Life Coaching bij Jomare

Binnen een sfeer van doelgerichtheid, veiligheid en vertrouwen biedt coaching bij Jomare je de kans om écht in contact te komen met jezelf.

Soms zit je als mens onbewust vast aan allerlei normen, waarden en overtuigingen die niet langer functioneel zijn. Je gezin van herkomst drukt bijvoorbeeld nog een grote stempel op de manier waarop je in het leven staat en hoe je je gedraagt in contact met anderen. Het kan zijn dat je ergens mee zit, niet helder lijkt te communiceren of een stuk motivatie mist in je leven. Een coach kan je helpen inzicht te krijgen in jouw  gedrag, wensen, gedachten en gevoelens.

De eerste stap om tot verandering en groei te komen is om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven. Zelfonderzoek is hierbij onmisbaar. Zodra je leert hoe je met jezelf communiceert, herken je ook communicatiepatronen bij anderen.

Life is a blessing so live it! - Life Coaching

En ontstaat er meer respect voor het wereldmodel van jezelf en de ander.

Een tweede stap is om inzicht te krijgen in je manier van handelen, denkpatronen en jouw wereldbeeld. Zo kom je erachter wat jou écht bezighoudt, wat je grenzen en valkuilen zijn en waar je kwaliteiten liggen.

Een derde stap is om dit inzicht toe te passen, waardoor je leert om betere keuzes te maken en doelen te behalen. Hoe meer je handelt naar nieuwe inzichten, hoe meer je ‘in je eigen kracht komt’. Life coaching helpt je met deze ontdekkingsreis van persoonlijke groei.


Joke Verhoef, coach en oprichtster van Jomare, over Life Coaching.

Is life coaching iets voor mij?

Waarom Life Coaching?

Een mens komt in het leven soms grote levensvraagstukken tegen. Niemand ontkomt daaraan. Toch is de manier waarop we hiermee als mens omgaan heel verschillend.

“Het is nooit te laat om de persoon te worden die je altijd hebt willen zijn.”

Life coaching zorgt ervoor dat je duidelijkheid krijgt over wat je werkelijk wilt in jouw leven en hoe je dit kunt bereiken. Dat geeft positieve energie en de motivatie en moed om werkelijk stappen te gaan zetten. Door inzicht te krijgen in hetgeen wat speelt, leer je nog betere keuzes te maken, die leiden tot nog betere resultaten.

“Genot komt van buitenaf. Geluk komt van binnenuit”.

Hoe werkt Life Coaching van Joke?

In een sfeer van rust, veiligheid en vertrouwen wordt er vanuit verschillend perspectief gekeken naar hetgeen je tegenaan loopt. D.m.v. specifieke gesprekstechnieken wordt er een zoekproces bij jou op gang gebracht en leer je te denken in oplossingen. Je leert je mindset positief te formuleren en duidelijk te verwoorden wat je nu werkelijk wilt.

Samen met Joke ga je die mogelijkheden onderzoeken en bepalen wat het beste bij jou in het Hier en NU past. Indien er oude emoties zijn, worden deze m.b.v. proceswerk behandeld zodat ze een plek krijgen. Naast de gesprekken, worden er oefeningen gedaan en kunnen er nadere opdrachten thuis uitgewerkt worden om nog meer verdieping te realiseren.

> Meer over de werkwijze van Jomare

video-back-jomare-palm-beach.jpg
Ik voelde mij veilig, gehoord en gezien tijdens de gesprekken met Joke. Het was soms heftig, maar ik heb ook vaak gelachen. Joke heeft heerlijke droge humor, ze is heel lief en soms ‘streng’ en voelt precies aan wat je wanneer nodig hebt.
— Anoniem

Relatie Coaching

Bij relatiecoaching staat de relatie tussen jou en je partner centraal. Relaties zijn als spiegels. We zien soms dingen van onszelf of van de ander die confronterend kunnen zijn. De kunst is hoe ga je daarmee om. Hoe communiceer je dat met jezelf en de
ander? In hoeverre kun je samen en individueel groeien in je proces.

Misschien ben je niet helemaal tevreden over hoe het nu tussen jullie gaat. Wellicht heb je wel al een beeld van hoe je het wèl zou willen, maar weet je nog niet precies hoe je die veranderingen werkelijkheid kunt laten worden.

In relatiecoaching wordt aandacht besteed aan de techniek van communicatie en conflicthantering. Vanuit respect naar elkaar leer je elkaar weer te ontmoeten en respecteren in je relatie.
Bij relatiecoaching neem je samen met de coach je relatie onder de loep en krijg je inzicht in jouw aandeel in de relatie.

Je leert wat jij zelf kunt doen om de relatie aangenamer te maken voor jezelf. Relatiecoaching kun je alleen of samen met je partner aangaan. 

De coach begeleidt de partners in het vergroten van vaardigheden vanuit respect naar de ander en naar jezelf en onderzoekt samen met hen de mogelijkheden voor verbetering.

Relatiecoaching - Terugkeer naar liefde

NLP, TA, Traumawerk en 'Oplossingsgericht werken' zijn communicatie methodieken en bieden prachtige modellen en structuren om de situatie inzichtelijk te maken en te begrijpen. Het Systemisch Werk geeft onder andere zicht op hoe het systeem op dit moment wordt ervaren en of ieder de juiste plek inneemt binnen de relatie.

Indien nodig vinden er naast de gesprekken waarbij beide partners aanwezig zijn, ook individuele gesprekken plaats waarin een specifiek thema uitgewerkt kan worden.

ContacT

Maak een vrijblijvende afspraak voor Life Coaching bij Jomare of stel eenvoudig eventuele vragen.

Vul het contactformulier in of bel Jomare direct via het onderstaande telefoonnummer.

Telefoonnummer: 0180-313038

Jomare
Witmos 17
2914 XJ Nieuwerkerk a/d IJssel
Nederland
KVK: 24353127
BTW: NL0797.06.812.B01

Na ontvangst van uw bericht nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op voor een kennismakingsgesprek of om vragen te beantwoorden.